Niedawno wróciłem z podróży o długości 3500 mil, ciągnąc przyczepę zderzakową o wadze 5000 funtów. Mam teraz około 21 000 mil na ciężarówce. Podczas tej podróży zauważyłem, że mój przebieg nieco spadł w porównaniu z tym, czego doświadczyłem wcześniej. Nie jestem pewien, czy to pełny powód, ale po przeczytaniu innych postów postanowiłem wyczyścić czujnik MAP. Zrobiłem to za pomocą środka czyszczącego CRC Mass Airflow Sensor. To zrobione i ciężarówka działa. Czas pokaże, czy przebieg wrócił do normy. Zamówiłem również zestaw dystansowy czujnika MAP S&B Filters 82-1000 na podstawie pozytywnych recenzji. Nie został on jeszcze zainstalowany.
Moje pytanie dotyczy tego, jak właściwy czujnik MAP zostałby odłączony od wiązki przewodów, gdybym miał kiedyś wymienić czujnik. Usunięcie złącza wiązki przewodów nie wydawało się takie oczywiste. Na zdjęciu nr 1 mechanizm zatrzaskowy jest całkowicie wciśnięty. Na zdjęciu nr 2 zatrzask jest wyciągnięty. Pomimo położenia zatrzasku złącze nie drgnęło. Jaki jest sekret usunięcia tego?
Moje pytanie dotyczy tego, jak właściwy czujnik MAP zostałby odłączony od wiązki przewodów, gdybym miał kiedyś wymienić czujnik. Usunięcie złącza wiązki przewodów nie wydawało się takie oczywiste. Na zdjęciu nr 1 mechanizm zatrzaskowy jest całkowicie wciśnięty. Na zdjęciu nr 2 zatrzask jest wyciągnięty. Pomimo położenia zatrzasku złącze nie drgnęło. Jaki jest sekret usunięcia tego?