Wczoraj jechałem z włączoną klimatyzacją i nagle zaczęło wiać ciepłe powietrze, zatrzymałem ciężarówkę, wszedłem pod maskę i znalazłem wiązkę przewodów, która znajduje się w rurze dochodzącej od sprężarki klimatyzacji, 2 przewody miały usuniętą izolację odsłaniając wewnętrzne okablowanie, przesunąłem przewody na boki i powietrze znowu zaczęło wiać zimne, ale po 2 minutach jazdy drogą zapaliła się kontrolka silnika i ciężarówka nie działała prawidłowo, zeskanowałem ciężarówkę i otrzymałem kod P0652 - nieznany błąd. Używałem mojego Predatora jako skanera, zresetowałem kod i natychmiast wrócił, wyczyściłem go ponownie i jeszcze nie wrócił. Dziś rano użyłem wyszukiwania DTC na tej stronie i otrzymałem opis:
Kod: P0652
Moduł: ECM
Opis: Napięcie odniesienia 5 V 2 obwód niskie napięcie
Czy ktoś może pomóc, nie rozumiem co ten kod oznacza ani od czego zacząć szukać problemu. Przepraszam za długi post, ale starałem się podać jak najwięcej informacji. Wszelka pomoc jest mile widziana. Dołączyłem również zdjęcia, pierwsze to lokalizacja czujnika, a drugie pokazuje, gdzie przewody są uszkodzone.
Jeszcze raz dziękuję
Bill
Kod: P0652
Moduł: ECM
Opis: Napięcie odniesienia 5 V 2 obwód niskie napięcie
Czy ktoś może pomóc, nie rozumiem co ten kod oznacza ani od czego zacząć szukać problemu. Przepraszam za długi post, ale starałem się podać jak najwięcej informacji. Wszelka pomoc jest mile widziana. Dołączyłem również zdjęcia, pierwsze to lokalizacja czujnika, a drugie pokazuje, gdzie przewody są uszkodzone.
Jeszcze raz dziękuję
Bill