Więc po rozpoczęciu drogi Duraburb: http://www.dieselplace.com/forum/63...m-diesel-engines/374-frankenstein/875154-duraburb-planning-budgeting-phase.html zdałem sobie sprawę, że tak naprawdę chciałem vana w stylu ekspedycyjnym. Będę nadal śledził budżet na tę budowę tak samo, jak robiłem to w przypadku suburbana. Sprzedałem Suburbana w zeszłym tygodniu i zwróciłem chłodnicę. Więc moim punktem wyjścia z pakietem Duramax/Allison, który mam, jest 7100 $ zainwestowane. Podsumowując, jest to z nową pompą wodną, nowymi uszczelnieniami głównymi przednimi i tylnymi, przebudowaną turbosprężarką z kołem billet, rurą spustową magnaflow, pełnym usunięciem EGR, przekierowaniem PCV, adapterem filtra Nicktane, konwerterem momentu obrotowego LMM, zainstalowanym zestawem Transgo Jr. i zainstalowanym zestawem do tarcia pompy skrzyni rozdzielczej. Silnik ma 156 tys. km, skrzynia biegów 88 tys. km. Zawarłem umowę na 2000 Express 3500 Hightop za 8500 $ i 2006 Express Duramax 3500 159" cutaway (uszkodzony silnik) za 2000 $, właściciel zdejmuje skrzynię, więc odbieram go w ten czwartek. Więc teraz jestem na 17600 $. Jest kilka sposobów na oskórowanie tego kota, ale mam nadzieję przenieść nadwozie hightop na ramę cutaway po zainstalowaniu i uruchomieniu wszystkiego. (i zbudować tylne mocowania nadwozia i skrócić je o 4"). To utrzyma mnie w funkcjonalnym pojeździe i pozwoli na rozwiązanie większości problemów na cutaway. Przednia oś będzie prawdopodobnie sprężyną śrubową F350 Dana 60 lub może Dodge Dana 60. Prawdopodobnie przeniosę również całą deskę rozdzielczą/okablowanie z 06 na 00, aby była bardziej kompatybilna z moim pakietem silnika/skrzyni biegów. Chciałbym zachować elektryczną skrzynię rozdzielczą, ale do tego dojdę później. Rozwiązanie klastra deski rozdzielczej również będzie wyzwaniem... Wszelkie uwagi są mile widziane... nawet jeśli chcesz mi powiedzieć, że nie biorę leków... W każdym razie, oto kilka zdjęć tego, od czego zacznę.