monitoring vane position - Diesel Place : Chevrolet and GMC Diesel Truck Forums
 
Home Forum Market Place Garage Tuning Library DTC Tool Register Vendors
Go Back   Diesel Place : Chevrolet and GMC Diesel Truck Forums > Power, Performance & Tuning > Third Generation Duramax Electronics/Tuners
Register FAQ Forum Rules My Replies My Threads Mark Forums Read Advertise

Third Generation Duramax Electronics/Tuners Discuss 2006-2007.5 LBZ & LLY Duramax engine electronic upgrades including chips, tuners, programmers, etc.

DieselPlace.com is the premier Duramax Diesel Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Like Tree1Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-09-2014, 03:39 PM   #1 (permalink)
SAYWHAT
Diesel Boss
 
SAYWHAT's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tomah,WI
Posts: 1,449
iTrader Score: 0 reviews

Minnesota/Western Wisconsin DP Club Member

monitoring vane position

Not really looking for a programmer but something for monitoring engine parameters especially turbo vane positions.Any suggestions,thank you

__________________
2007 Classic GMC D/A Ext. cab,s.b.,built 11-2006,Di*Priol boost and pyro gauges,GT3794VA turbo, Edge Insight CTS,Garmin GPS,MBRP catback exhaust,300* hose permanent fix tranny cooling lines,M/A pump rub kit,Prodigy bc,Reese 16,000 lb. slider 4-way tilt hitch.Luverne SS side steps,Truxedo bed cover, Duraflaps all 4 corners, Michelin LTX M/S 2 tires and Bilstein shocks.
Offline  
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-10-2014, 01:09 PM   #2 (permalink)
Ramblinrodney
Diesel Veteran
 
Ramblinrodney's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Midland, MI
Posts: 5,229
iTrader Score: 0 reviews

Michigan Oil Burners Member

Edge Insight CS or CTS Digital Monitor

__________________
07 Chevy Classic 2500HD 4x4 2LT LBZ CC/SB White
Nasta Nerf Bars, Line-x, Rancho RS9000XL Shocks, Firestone air bags, Fold-a-cover,
Good/Year Wrangler S/A 265/75/16 E
Transgo Jr. PCV Reroute kit, Trans Line Repair Kit By Dirty Hooker Diesel,
Custom Perf/Tow Tune by Kennedy
2019 Arctic Fox 27-5L 10,500 dry weight
UAW Local 699 Retired Test Technician
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-13-2014, 08:48 AM   #3 (permalink)
SAYWHAT
Diesel Boss
 
SAYWHAT's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tomah,WI
Posts: 1,449
iTrader Score: 0 reviews

Minnesota/Western Wisconsin DP Club Member

Thanks Rodney!Now another question about PIDs.I have an Actron CP 9575 scanner-reader with view data that reads PIDs sent out by the ECM but is not picking the PID VGT_A_ACT,B_ACT which is turbo vane position.The manual for the Actron has that PID listed and says it will read it if the vehicle ECM supports it.I wonder why the ECM is not sending it out to the scanner.Would I have the same problem with the Edge Insight or is the problem with my scanner?The scanner picks up other PIDs.
__________________
2007 Classic GMC D/A Ext. cab,s.b.,built 11-2006,Di*Priol boost and pyro gauges,GT3794VA turbo, Edge Insight CTS,Garmin GPS,MBRP catback exhaust,300* hose permanent fix tranny cooling lines,M/A pump rub kit,Prodigy bc,Reese 16,000 lb. slider 4-way tilt hitch.Luverne SS side steps,Truxedo bed cover, Duraflaps all 4 corners, Michelin LTX M/S 2 tires and Bilstein shocks.
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-15-2014, 11:30 AM   #4 (permalink)
jscheier
Block Heater
 
Join Date: Feb 2008
Location: Parker, Colorado
Posts: 15
iTrader Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jscheier

I'm able to monitor it on my 2007 LBZ with the Edge CTS. Not sure why the Actron isn't picking it up.
__________________
2007 GMC (Classic) LBZ CCSB
Edge CTS Tuner
Everything else is stock
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-16-2014, 09:04 AM   #5 (permalink)
SAYWHAT
Diesel Boss
 
SAYWHAT's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Tomah,WI
Posts: 1,449
iTrader Score: 0 reviews

Minnesota/Western Wisconsin DP Club Member

When you want to monitor turbo vane position with the CTS do you have to choose the PID I have listed as VGT_ACT_,B_ACT ? I talked with a tech from ACTRON who said that the PID is a Global OBD2 pid and that GM must have an enhanced PID for turbo vane position that the Actron will not read!
__________________
2007 Classic GMC D/A Ext. cab,s.b.,built 11-2006,Di*Priol boost and pyro gauges,GT3794VA turbo, Edge Insight CTS,Garmin GPS,MBRP catback exhaust,300* hose permanent fix tranny cooling lines,M/A pump rub kit,Prodigy bc,Reese 16,000 lb. slider 4-way tilt hitch.Luverne SS side steps,Truxedo bed cover, Duraflaps all 4 corners, Michelin LTX M/S 2 tires and Bilstein shocks.
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-16-2014, 10:11 AM   #6 (permalink)
jscheier
Block Heater
 
Join Date: Feb 2008
Location: Parker, Colorado
Posts: 15
iTrader Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jscheier

I'll check tonight to see what the actual PID name is.
__________________
2007 GMC (Classic) LBZ CCSB
Edge CTS Tuner
Everything else is stock
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 09-24-2014, 10:22 AM   #7 (permalink)
jscheier
Block Heater
 
Join Date: Feb 2008
Location: Parker, Colorado
Posts: 15
iTrader Score: 0 reviews
Send a message via Yahoo to jscheier

When I click on the CTS to add / update a new PID, the list of available PIDs to choose from shows as 'Turbo Vane Position' and then displays as VPOS on the PID.
__________________
2007 GMC (Classic) LBZ CCSB
Edge CTS Tuner
Everything else is stock

Last edited by jscheier; 09-24-2014 at 10:22 AM.
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-12-2019, 01:21 PM   #8 (permalink)
Kalimax
Heat Sink
 
Kalimax's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Sweetwater - SoKal
Posts: 11
iTrader Score: 0 reviews

Here's an old thread that I'm curious about. Has anyone figured out how to display the turbo vane position in torque pro?

Thanks in advance.
__________________
Jeff
----
2006 LLZ White/Pewter SLT CCSB SRW 4x4 - Pretty much stock with lot's O' miles
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2019, 09:37 AM   #9 (permalink)
Rvn4me
Diesel Pro
 
Rvn4me's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Posts: 2,143
iTrader Score: 0 reviews

Michigan Oil Burners Member

Quote:
Originally Posted by Kalimax View Post
Here's an old thread that I'm curious about. Has anyone figured out how to display the turbo vane position in torque pro?
Thanks in advance.
Have you asked your question on the torque website if there is a PID for turbo vane position %

Last edited by Rvn4me; 05-13-2019 at 09:43 AM.
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 05-13-2019, 11:10 AM   #10 (permalink)
Kalimax
Heat Sink
 
Kalimax's Avatar
 
Join Date: May 2018
Location: Sweetwater - SoKal
Posts: 11
iTrader Score: 0 reviews

Quote:
Originally Posted by Rvn4me View Post
Have you asked your question on the torque website if there is a PID for turbo vane position %
No I have not. Good idea, I'll try this too.

Anyone else have any luck tho?

__________________
Jeff
----
2006 LLZ White/Pewter SLT CCSB SRW 4x4 - Pretty much stock with lot's O' miles
Offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Diesel Place : Chevrolet and GMC Diesel Truck Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

PLEASE READ! You must check your email inbox for the confirmation link to complete registration. Please check your spam box if you do not see the email in your inbox.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Insurance
Please select your insurance company (Optional)

Log-in


Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LLY: Vane position PyroDmax Duramax Second Generation: 2004.5-2005 (LLY) 2 12-02-2013 03:28 PM
Vane position sensor. JD4440 Closed / Archived Marketplace Ads 0 07-18-2013 08:46 AM
2007 lbz vane position does not mach comaned position???? canadiantruck Third Generation Duramax Electronics/Tuners 5 06-14-2012 09:50 AM
Need help with Vane Position familywagon Duramax Second Generation: 2004.5-2005 (LLY) 5 01-20-2011 10:40 AM
looking for a vane position sensor SNAKEYES13 Closed / Archived Marketplace Ads 6 05-11-2010 10:53 PM


All times are GMT -4. The time now is 11:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
SEO by vBSEO 3.6.1
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
Shoutbox provided by vBShout v6.2.1 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
© AutoGuide